Individuele rondreizen naar Vietnam © Travelmarker Reizen

Gastenboek Vietnam

Rondreis Cambodja en Vietnam

naam: Bussche Freddy
bestemming: Cambodja/Vietnam - 6 weken
Website: uitstekend
Voorlichting: uitstekend
Reisbeschrijving: uitstekend
Administratieve afhandeling TMreizen: uitstekend
Accommodatie: goed
Excursies: goed
wandelingen: goed
Lokale gidsen: matig
Lokaal transport: uitstekend
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: voldoende
Lokale agent: uitstekend
Prijs/kwaliteitverhouding: uitstekend
Totaaloordeel reis: goed
We hebben TMreizen gevonden via: via een zoekmachine
Namelijk: google
Toekomstige reisbestemming: Zuid-Afrika/ India of Argentinië
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: misschien
Reden: waren tevreden
Extra opmerkingen & suggesties: Blij dat we soms verlengd hebben,  zeker de steden.  Zo kun je toch wat rustpunten inlassen,  want al bij al,  zo reizen (en zo lang) blijft vermoeiend.

Rondreis op maat door Vietnam

naam: Petra Kool
Website: goed
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: goed
Administratieve afhandeling TMreizen: goed
Retourvlucht: goed
Accommodatie: goed
Opmerkingen bij Accommodatie: Wij zien het liefst een home stay of hotel in Vietnamese stijl, iets minder bling bling
Beste hotel: Vinh Hung 3 te Hoi An
Opmerkingen bij het hotel dat het beste is bevallen: Sfeervol en goed verzorgd en prima locatie,lief personeel. In heel Hoi An vonden wij het eten het lekkerste!!
Minste hotel: Hoa Phu Gia te Saigon
Opmerkingen bij het hotel dat het minste is bevallen: Hotel Hoang Phu Gia lag op een prima locatie,personeel erg vriendelijk ,kamer ok maar ontbijt erg matig. Toch vonden wij dit het minste hotel maar dat is relatief.
Excursies: goed
Opmerkingen bij Excursies: Veel gefietst, gewandeld, gevaren, actieve vakantie, wat een prachtig veelzijdig land
wandelingen: uitstekend
Opmerkingen bij wandelingen: Vooral Sapa erg fraai!!
Lokale gidsen: voldoende
Opmerkingen bij Lokale gidsen: Mr.Tri Dong was super, Mr.Kahn slecht. Het vietnamese engels is af en toe zeer slecht te verstaan, je moet geluk hebben met je gids of een local die de taal spreekt.
Lokaal transport: goed
Opmerkingen bij Lokaal transport: Blij dat ik niet zelf hoef te rijden!Oversteken Hanoi en Saigon een prestatie op zich maar we werden er bedreven in!
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: goed
Opmerkingen bij Lengte reisdagen: Hue is in 1 dag te doen, hebben dagtoer gedaan,prima!
Lokale agent: goed
Opmerkingen bij Lokale agent: Hele aardige Belg.
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Totaaloordeel reis: uitstekend
Opmerkingen bij Totaaloordeel reis: Prachtige reis, goed verzorgd, afspraken nagekomen
We hebben TMreizen gevonden via: ik heb eerder met TMreizen gereisd
Namelijk: Java en Bali,Gili Meno
Toekomstige reisbestemming: Costa Rica
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: misschien

Extra opmerkingen & suggesties: We zijn nu nog druk bezig om van de 5000 foto`s een album te maken.We hebben een grandioze vakantie gehad in Vietnam. Alles is prima verlopen en we hebben van A tot Z genoten. Van Zuid naar Noord gereisd van Saigon (geweldige tempels), naar Hoi An (grandioos), My Son, Hue(1 dag), met de trein van Hue naar Ninh Binh, (langer dan 1,80 is wat krap in de coupe maar wel erg leuk andere mensen te ontmoeten), Ninh Binh( prachtig, aanrader!), Hanoi (leuke drukke stad, oude wijk), Sapa (super mooi en lieve bergvolkeren) en Halong Bay (prachtige natuur, boot was leuk maar eten slecht), Cat Ba en weer Hanoi.

Saigon Saigon is een drukke stad,back pack district leuk, oversteken de eerste keer een hel maar we leerden snel ha ha,gekke werk. Veel gezien,tempels een aanrader , Benh Tanh markt leuk ,helaas werd er veel aan de weg en straten gewerkt dus was het rond het Rex hotel een bouwput (werk aan de metro)
 
Hoi An Vlucht van Saigon naar Hoi An prima, hotel Vinh Hung erg leuk,sfeervol, hemelbed, koloniale stijl, locatie top, Hoi An is geweldig!! net een openluchttheater, met name in de avond erg sfeervol met alle lampionnen, waren er met volle maan en duizenden lotus lichtjes op het water, zo geweldig!!!! Zalig eten bij met name de locals op straat, lekker gefietst ( fiets huur 30.000 dong p/d) veel gewandeld, naar het strand gefietst, wat een geweldig leuk dorp en prachige omgeving.

My Son My Son indrukwekkend, we hadden een lieve gids (naam?) die zijn verhaaltje in het Engels kon produceren, maar daarbuiten geen antwoord op onze vragen had en ons niet begreep,dat vonden wij wel erg jammer, het Engels van de meeste vietnamezen die wij spraken laat te wensen over. Ook weer gefietst, daar kregen we geen genoeg van, een ideale manier om meer te zien en is minder warm en vermoeiend dan lopen. Fietsen zijn wat klein maar voor een gemiddelde Nederlander te doen.

Hue Interessante route van Hoi An naar Hue! Marble Mountains erg mooi, was het erg warm dus veel zweten ivm hoge luchtvochtigheid ha ha, maar mooi was het er! Ha van pas mooi. Hotel New Star in Hue was prima al houden wij meer van een home stay,locatie goed.Hue is een leuke stad maar wij vinden zelf dat het in 1 dag te zien is. We hadden een stadstoer geboekt en daarmee wordt je overal gebracht en de gids sprak redelijk goed Engels en daarmee krijg je alle hoogte punten in 1 dag te zien. Het was er erg warm voor de tijd van het jaar, 40 graden dan is het een redelijke opgave daar te verblijven. Maar wat we zagen was wel de moeite waard hoor! Veel mooie tempels, pagode en de citadel met uitleg.

Ninh Binh Met de trein van Hue naar Ninh Binh, erg leuk, hadden die trip de coupe voor onszelf, prima geslapen ondanks kleine bedjes en het geschud en gebonk van de trein maar dat heeft ook zijn charme, leuke ervaring. Tam Coc lodge ligt er fraai, wij hadden mooi uitzicht op de bergen en water, ijsvogeltjes en witte reigers voor de deur, buffels en vissers met netten, erg fraai allemaal. Ook weer fiets gehuurd en er zelf op uit gegaan, prachtige omgeving, echt een aanrader. Het hotel heeft een matig ontbijt, het avondeten in hotel was lekker, maar beperkte keuze. Je bent aangewezen op het restaurant, want het hotel ligt erg buiten het dorp en verder is er niets. Het personeel spreekt beter Frans dan Engels. Boottocht naar Trang An was super, wat een mooie natuur, door de grotten heen, hebben we genoten. En weer gefietst!! jeeeeeh!

Mai Chau Mai Chau vallei ook weer prachtig, homestay nr 9 was geweldig!!!!! Super leuk in een paalwoning met mooi uitzicht op vijver, rijstvelden en bergen, werkelijk zalig gegeten, erg gastvrij, super leuk al die paalwoningen bij de witte thai, veel te veel leuke spullen aangeschaft. Ook hier weer de enorme enthousiaste verkoopsters, maar iets minder opdringerig dan in Hoi An en Saigon. We leerden er zelf ook steeds beter mee omgaan en af te dingen ,het is net een toneelspelletje. Bai Dinh pagode indrukwekkend, mooi landschap. Weer gefietst,we krijgen er geen genoeg van!

Sapa Van Mai Chau naar Hanoi en door met de trein naar Lao Cai, sliepen nu met een stel (Duits en Spaans,maar Engels sprekend) leuk om andere nationaliteiten te spreken over Vietnam maar ook hun eigen land. Opvallend veel Franse toeristen en Duitsers, we hebben maar 2 Amsterdamse meisjes in Hue gesproken. Ook hele periodes dat we geen toerist zagen ,heerlijk!!!! De gids in Sapa ( mr.Kahn ?) hadden we niet echt een klik mee, zijn Engels was wat beperkt (zei korte woorden, rock falls, rain no sun, rice no beans) en daardoor wat misverstanden omdat hij onze vragen niet begreep en wij zijn antwoord niet verstonden? Liet ons wel vaker wachten (waarom?)en leek wat ongeinteresseerd. De lokale Hmong meisjes waren eigenlijk veel liever en spraken soms verrassend goed Engels, natuurlijk wilden zij ons wel rondleiden als we maar tasjes kochten, maar dat was natuurlijk geen probleem. Misschien juist wel leuker met een lokaal meisje de wandeling te doen, ze helpen je waar het glad is ,babbelen gezellig en vertellen van alles, sjouwen hun kind mee op de rug en maken de prachtigste tasjes en kleding, nou dan koop je er een paar tasjes van, leuk voor thuis en je helpt hun ermee. En doen de hele wandeling op plastic regenlaarsjes!! En het allermooiste is dat ze de hele dag glimlachen! Sapa is mooi met de Hmong meisjes erbij! Zondag markt van Bac Ha is geweldig,de prachtigste foto`s gemaakt.

Hanoi Weer met de nachttrein terug naar Hanoi, nu met een  gezin uit Israël, bijzonder te horen dat zij Vietnam uitkozen omdat zij daar zo vrij kunnen reizen met hun kids zonder angst aangepakt te worden op hun geloof. Vietnam vonden wij zowiezo erg vrij qua godsdienst, ook het respect voor ouderen en vrouwen is mooi om te zien, gelijkwaardigheid. Hanoi is een leuke stad, hotel lag prima in de oude wijk, vlakbij het Hoan Kiem meer. Veel brommertjes maar minder eng om over te steken dan Saigon (of wij waren er aan gewend) veel gelopen, af en toe een fietstaxi, veel gezien, lekker gegeten, lekker geshopt, genoten van de stad. Wel opvallend veel luchtverontreiniging in heel Vietnam maar zeker de steden. Niet voor niets loopt 80 % met een mondkapje voor,wij hadden ook wel erg veel last van onze keel er wordt ook erg veel gehoest .... Tempel van literatuur bezocht, Franse wijk, oude stadskwartier is leuk wandelen, heerlijke stad (leuker dan Saigon vonden wij )

Halong bay Met busje van Hanoi naar Halong Bay, best een pittig ritje en de chauffeur had er zin in, kamikaze -achtige manier van rijden maar we hebben het overleeft!! Internationaal reisgezelschap dus na wat aftasten wel erg leuk. Gids was ok,sprak goed Engels, uitspraak kon beter maar hij deed enorm zijn best, lieve jongen (28 jr en werd door zijn moeder aan alle vrijgezelle dames gekoppeld want hij moest trouwen...). Halong bay is prachtig!!!! Er stond een maquette met een nieuwbouwplan voor Halong Bay tot Tokio zo groot, wij hopen stiekem dat er geen geld voor is want mijn hemel wat een project, maar goed wel werkgelegenheid.......Wij zagen wel opvallend veel hotel-projecten die in aanbouw waren maar niet afgemaakt werden en nu overwoekert door onkruid stonden te verpieteren. Geld probeem?? verkeerde locatie? geen aanbod toeristen? De boottrip was erg leuk, prachtige kalksteenformaties, kanoën was top, Cat Ba leuk maar minder mooi dan vooraf gedacht, Viet Hai fietstocht was leuk. Persoonlijk houden wij niet van groepsgebeuren, samen op de boot karaoke is niet aan ons besteed, wachten op elkaar, gezamenlijk eten op afgesproken tijd etc maar goed het kan niet anders. Het eten op de boot was trouwens slecht te noemen, iedereen klaagde hier een beetje over, dat was wel jammer, hut was prima en met de zonsopgang van Halong Bay wakker worden wel bijzonder! De druipsteengrotten van Lan Hay Bay  waren ook erg fraai, we hebben bij deze trip weer heel veel foto`s gemaakt. Mooie zonsondergang bij Cat Ba, Hung long harbour hotel groot maar goed, mooi uitzicht over de baai.

Weer terug naar Hanoi, lekker relaxt de dag daar doorgebracht waar we net als de hele reis weer stipt opgehaald werden om naar het vliegveld gebracht te worden. Onze complimenten over de stiptheid van alle chauffeurs ( alleen bij mr.Kahn verliep het dus wat stroever)

Kortom,een super veelzijdig land, zalig eten, prachtige natuur, lieve mensen, en nog volop in ontwikkeling.

Rondreis op maat door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam

We willen graag een compliment geven voor de prima organisatie. Alles was perfect geregeld, we werden altijd stipt op tijd afgehaald en de hotel beantwoorden precies aan onze verwachtingen. We zijn ook blij dat jullie agent zo goed is ingesprongen op de problemen met de binnenlandse vlucht en dat allemaal prima heeft opgelost. Zij kwam erg vriendelijk en ervaren op ons over. Dus niets dan lof voor de prachtige reis die we mede dankzij jullie hebben kunnen maken. Voor een volgende reis komen we zeker weer bij TMreizen langs!

Jan en Trijntje

Rondreis Cambodja en Vietnam

naam: Margot
Voorlichting: goed
reisbeschrijving: uitstekend
Retourvlucht: uitstekend
Accommodatie: uitstekend
Excursies: goed
wandelingen: uitstekend
Lokale gidsen: uitstekend
Lokaal transport: uitstekend
rijstijl lokale chauffeurs: uitstekend
selfdrive: goed
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: goed
Totaaloordeel reis: uitstekend
select: via een zoekmachine
Naam Medium: Google
Extra opmerkingen & suggesties:
Totaaloordeel reis: uitstekend
Opmerkingen bij Totaaloordeel reis: Een ongelofelijk mooie en perfect verzorgde vakantie gehad. Eén om nooit te vergeten. Wij zullen bij een volgende vakantie zeker aan u denken. Bedankt!

21 daagse Rondreis Vietnam op maat

naam: Henk Geuverink
bestemming: Vietnam
Website: goed
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: uitstekend
Administratieve afhandeling TMreizen: uitstekend
Opmerkingen bij Retourvlucht: n.v.t. want zelf geregeld
Accommodatie: goed
Beste hotel: SAPA Chau Long Hotel en Medaillion in Hanoi
Minste hotel: Cuu Long Hotel in Vinh Long
Excursies: uitstekend
Lokale gidsen: uitstekend
Opmerkingen bij Lokale gidsen: Zeer stipt op tijd steeds, chapeau!
Lokaal transport: goed
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: goed
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Totaaloordeel reis: goed
We hebben TMreizen gevonden via: via een kennis
Namelijk: Mevr. Ter Horst A'dam
Toekomstige reisbestemming: Nog onbekend
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: ja
Reden: Indien van toepassing

Extra opmerkingen & suggesties: Wij waren zeer aangenaam verrast door de stiptheid waarmee alle afspraken in vietnam door de lokale agent/chauffeurs/gidsen werden nagekomen!!

Rondreis Thailand, Cambodja en Vietnam op maat

Geachte heer Luijken,

Wij zijn nu al weer een paar weken terug van een heerlijke vakantie door Vietnam, Cambodja
en Thailand en ik wil u nu toch even laten weten dat het Vietnam gedeelte dat wij bij u hadden geboekt uitstekend verzorgd was ook de hotels waren top. Wij zullen bij een volgende vakantie zeker aan u denken.

Met vriendelijke groet,

Theo en reisgenoten

Rondreis Cambodja & Vietnam

naam: familie Blok
Website: goed
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: goed
Administratieve afhandeling TMreizen: goed
Retourvlucht: goed
Accommodatie: voldoende
Opmerkingen bij Accommodatie: over het algemeen goed, sommige hotels waren echt veel beter dan anderen.er zat veel kwaliteitsverschil
Beste hotel:  kampot was echt super
Minste hotel:  chau doc, kleine benauwde kamer
Excursies: goed
wandelingen: goed
Lokale gidsen: goed
Lokaal transport: goed
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: goed
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Totaaloordeel reis: goed
We hebben TMreizen gevonden via: via een zoekmachine
Namelijk: google
Toekomstige reisbestemming: namibië en botswana
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: misschien

Extra opmerkingen & suggesties: Wij hebben een hele leuke indrukwekkende reis gehad die nog lang in onze gedachten zal blijven. Ik kan iedereen die van ondernemen/ dingen willen zien en trekken houd deze reis aanraden.
 
Bedankt!

Rondreis Vietnam Noord-Zuid

naam: F. de Loos
Website: uitstekend
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: goed
Administratieve afhandeling TMreizen: goed
Retourvlucht: goed
Accommodatie: goed
Beste hotel:  Chau long in Sapa
Minste hotel: Hoang Phu Gia in Saigon
Excursies: goed
wandelingen: goed
Lokale gidsen: goed
Lokaal transport: uitstekend
rijstijl lokale chauffeurs: uitstekend
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: uitstekend
Prijs/kwaliteitverhouding: uitstekend
Totaaloordeel reis: uitstekend
We hebben TMreizen gevonden via: via een zoekmachine
Namelijk: google
Toekomstige reisbestemming: indonesie, thailand, cambodja
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: ja
Reden: prima kwaliteit

Extra opmerkingen & suggesties: De hele familie heeft genoten, zowel de ouders als de kinderen, pubers zijn niet altijd makkelijk maar hotels waren prima, autoservice uitstekend en de lokale gidsen onderhoudend en gezellig, ook voor de jongens. In de avond bijv. poolbiljart in de hotels.
Bij de treinreis is het wel handig om te vermelden dat de tickets nog moeten worden getoond bij het verlaten van het station! Huurden een auto met chauffeur via hotel in Saigon voor de hele dag voor USD 65 maar konden uiteindelijk alleen maar naar Cu Chi tunnels en niet ook nog naar de tempel, achter de balie snapten ze niet helemaal dat een hele dag zonder beperkingen echt een hele dag is en niet aan afstand gebonden.

Rondreis Vietnam Zuid-Noord

naam: Ivo Verlinden
Website: goed
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: goed
Administratieve afhandeling TMreizen: goed
Retourvlucht: goed
Opmerkingen bij Retourvlucht: eigen boeking
Accommodatie: goed
Beste hotel: Hotel Medallion Hanoi
Opmerkingen bij het hotel dat het beste is bevallen: perfect
Minste hotel: Muong Thanh hotel in Lai Chau
Opmerkingen bij het hotel dat het minste is bevallen: nog het echte communisme
Lokale gidsen: goed
Lokaal transport: goed
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: goed
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Totaaloordeel reis: goed
We hebben TMreizen gevonden via: ik heb eerder met TMreizen naar India en Indonesie gereisd

Rondreis Vietnam Noord-Zuid (verkort)

naam: Fred Kol
Website: goed
Voorlichting: goed
Reisbeschrijving: goed
Administratieve afhandeling TMreizen: goed
Retourvlucht: goed
Accommodatie: goed
Beste hotel:  Jonk in Halong Bay
Minste hotel:  Him Lam Hotel bij Dien Bien Phu
Excursies: goed
wandelingen: goed
Lokale gidsen: uitstekend
Opmerkingen bij Lokale gidsen: compliments to Nduc
Lokaal transport: goed
rijstijl lokale chauffeurs: goed
Lengte reisdagen: goed
Opmerkingen bij Lengte reisdagen: in het begin iets te heftig... 1 meer rustdag zou mooi zijn
Lokale agent: goed
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Opmerkingen bij prijs/kwaliteitverhouding: goed tot uitstekend
Totaaloordeel reis: goed
Opmerkingen bij Totaaloordeel reis: goed tot uitstekend
We hebben TMreizen gevonden via: via een zoekmachine
Namelijk: google
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: ja
Reden: goed bevallen, zie rest van de beoordeling

Extra opmerkingen & suggesties: Normaal doe ik geen georganiseerde reizen, maar als je maar een korte reis kunt maken en geen tijd wilt verliezen in het lokaal organiseren dan zou ik zeker weer overwegen om met TM reizen op deze manier op pad te gaan. Ik heb website en deze reis al een paar keer aanbevolen bij vrienden en kennissen

Rondreis Cambodja & Vietnam

naam: Sven Van der Smissen
Website: uitstekend
Voorlichting: uitstekend
Reisbeschrijving: uitstekend
Administratieve afhandeling TMreizen: uitstekend
Accommodatie: goed
Beste hotel: Viengtai (Bangkok)-Angkor Holiday (Siem Raep)-Bokor Lodge (Kampot)
Opmerkingen bij het hotel dat het beste is bevallen: En ook Raffles Hotel in Phnom Penh
Minste hotel:  Dong Nam hotel in  Chau Doc
Opmerkingen bij het hotel dat het minste is bevallen: Niet gericht op Westerse toeristen, geen Engels en diertjes op de kamer
Excursies: goed
wandelingen: goed
Lokale gidsen: uitstekend
Lokaal transport: uitstekend
Opmerkingen bij Lokaal transport: Behalve van hotel in Saigon naar luchthaven
rijstijl lokale chauffeurs: uitstekend
Lengte reisdagen: goed
Lokale agent: uitstekend
Prijs/kwaliteitverhouding: goed
Totaaloordeel reis: uitstekend
We hebben TMreizen gevonden via: ik heb eerder met TMreizen gereisd
Namelijk: Costa Rica/Nicaragua & Vietnam
Toekomstige reisbestemming: Africa
Zou u weer van onze diensten gebruik maken: misschien
Reden: Helaas geen aanbod voor Afika

Extra opmerkingen & suggesties: Alles is prima verlopen. Over het algemeen waren de hotels in goed tot heel goed. Het Golden Sand hotel in Sihanoukville is waarschijnlijk het beste van de stad maar spijtig genoeg laten ze veel steken vallen, bijvoorbeeld heel onvriendelijk aan de receptie. We hebben er goed aangedaan om een paar extra dagen in te lassen, anders ga je toch wel wat missen en gaat het veel te vlug.

 

 
Vietnam
Individuele rondreizen
Reizen op maat
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Vrijblijvende aanvraag
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nl

volg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV