Individuele rondreizen naar Vietnam © Travelmarker Reizen

Vietnam - Reisinfo

| klimaat | grensformaliteiten | geldzaken | taal | tijdsverschil | communicatie |
| gezondheid | risico's | reis- en annuleringsverzekering | bagage & kleding |
| fotograferen & filmen | electriciteit | feestdagen | gebruiken | eten & drinken |

Landeninfo Vietnam

Klimaat in Vietnam

Door de langgerekte vorm heeft Vietnam drie verschillende klimaatzones.

Het zuiden van Vietnam is het gehele jaar tropisch warm met een gemiddelde temperatuur van rond de 32ºC. Vanaf juni t/m oktober is het regenseizoen. Meestal vallen er alleen in de (na)middag een paar fikse regenbuien en is het de rest van de dag droog. In juli en augustus valt de meeste neerslag. De warmste maanden zijn maart, april en mei, wanneer dagtemperaturen kunnen oplopen tot 35ºC. De beste periode voor een bezoek aan Zuid-Vietnam loopt van eind november tot eind maart. Dit is droge periode met aangename temperaturen.

Centraal-Vietnam kent een regenseizoen dat van ongeveer begin september tot eind november loopt. De beste periode voor een bezoek aan dit deel van Vietnam loopt van april tot september.

Vietnam wordt jaarlijks 8 tot 10 keer getroffen door een tyfoon. Deze duren 2 tot 4 dagen en komen meestal voor in de periode september tot november, maar kunnen ook toeslaan op andere momenten van het jaar.

Het noorden van Vietnam is vooral in onze zomermaanden erg nat en warm, er vallen dan korte en hevige buien. Ook zijn de maanden januari en februari vrij nat en kan het soms hele dagen motregenen. Het is er in de maanden november tot half maart koel, in de berggebieden daalt de temperatuur soms zelfs tot onder het vriespunt. In april en mei zijn de dagen vaak te vergelijken met een prachtige lentedag in Nederland.

Samengevat is er in Vietnam geen specifiek jaargetijde waarin u het beste uw reis kunt plannen. Het klimaat is in het ene deel van het land perfect om te reizen terwijl er in een ander deel weer regen valt. Indien u zowel het noorden, midden, als zuiden van het land gaat bezoeken is de eerste helft van het jaar een betere keuze dan de nattere tweede helft.

Nuttige links
worldclimate.com Bekijk de gemiddelde temperatuur per maand per plaats in Vietnam
weeronline.nl Bekijk het actuele weer in Vietnam

omhoog

Grensformaliteiten in Vietnam

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. (uw paspoort moet na vertrek uit Vietnam nog minimaal zes maanden geldig zijn). Het visum is bij alle internationale luchthavens en grensovergangen geldig.
Het visum met een geldigheid van maximaal 30 dagen kunt u aanvragen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag. Een single entry visum kost 60 euro. U dient dit bedrag contant te voldoen en daarbij een ingevuld applicatieformulier en een pasfoto in te leveren. De aanvraagprocedure voor het visum duurt drie dagen en het visum dient u binnen drie maanden na afgifte te gebruiken. Indien u zelf naar de Vietnamese ambassade in Den Haag gaat kunt u uw visum na een uur weer ophalen.

Indien u weinig tijd heeft om twee maal naar Den Haag te reizen, kunt u de aanvraag ook per post regelen. Als u uw paspoort aangetekend opstuurt, krijgt u het doorgaans binnen een week teruggestuurd (houdt u rekening met vertraging). Stuur in dit geval ook een retourenvelop mee, met uw naam en adres en voldoende porto erop voor de aangetekende retourzending. Meer informatie hierover kunt u telefonisch opvragen bij de ambassade.

Indien u langer dan vier weken in Vietnam wenst te blijven kunt u in Den Haag ook een visum voor maximaal drie maanden aanvragen (90,- euro). In Vietnam kunt u uw visum verlengen in Hanoi, Ho Chi Minh City of Hue. Een verlenging met tien dagen kost ongeveer 20 US$, de maximaal mogelijke verlenging met een maand kost ongeveer 30 US$. De kosten verschillen soms per reisbureau, houdt u daarmee rekening als u uw visum in Vietnam wilt verlengen. Reken op drie à vier werkdagen wachttijd voor het verlengen van een visum in Vietnam.

U dient ook altijd een "Application for Vietnam entry visa", kortweg visumformulier in te vullen en van een pasfoto te voorzien. Dit formulier kunt u bij de Vietnamese ambassade opvragen of hier downloaden.

Bovenstaande visumbepalingen kunnen tussentijds wijzigen. Voor de actuele stand van zaken dient u contact op te nemen met de Vietnamese ambassade.

Bij vertrek vanaf een Vietnamese luchthaven betaalt u geen vertrekbelasting.

Vietnamese ambassade in Nederland
Javastraat 1 |
2585 AA Den Haag
Tel: 070-3648917 of 070-3644300
Fax: 070-3648656
Website: vietnamembassy.nl
De visumafdeling is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Vietnamese ambassade in België
Generaal Jacqueslaan 1 (1 Boulevard Général Jacques)
1050 Brussel
Tel: 02-3792737 of 02-02-3792733 of 02-3792736
Fax: 02-3749376
Engelstalige website: vietnamembassy.be
Franstalige website:  vietnamembassy.be
E-Mail: vnemb.brussels@skynet.be
De visumafdeling is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Bel vooraf altijd even wat de openingstijden zijn of dat het geen Vietnamese feestdag is. Rond sommige feestdagen zoals TET (het Vietnamese nieuwjaar) is de Ambassade een aantal dagen gesloten.

Nuttige links voor Nederlanders
paspoortinformatie.nl Alle info over het Nederlandse paspoort
minbuza.nl Nederlandse ambassade of vertegenwoordiging in Vietnam

Nuttige links voor Belgen
diplomatie.be Bekijk hier de voor Belgen vereiste reisdocumenten voor Vietnam
diplomatie.be Alle info over het Belgisch paspoort
diplomatie.be Buitenlandse Ambassades en Vertegenwoordigingen in België
diplomatie.be
Adressen Belgische Ambassades in het buitenland

omhoog

Geldzaken in Vietnam

De Vietnamese munteenheid is de Vietnamese Dong. Voor een Euro krijgt u ongeveer 16.000 Dong, maar dit bedrag is nogal aan fluctuatie onderhevig.
Het is niet mogelijk in Nederland (of België) al Dong te kopen. De meest gebruikelijke manier is het inwisselen van euro’s en US Dollars. Voor biljetten van 50 en 100 euro of US $ krijgt u meestal de meest gunstige wisselkoers. Handig is om een paar honderd euro in niet al te grote coupures mee te nemen, zodat u die gemakkelijk kunt inwisselen bij kleine wisselkantoren of winkels in de kleinere plaatsen. Credit Cards worden in de grotere hotels, restaurants, (dure) souvenirwinkels en bij een beperkt aantal banken geaccepteerd. Met de Visa en Master Card kunt u het beste terecht.
Ook kunt u in Vietnam op steeds meer plaatsen in de grotere steden pinnen. Met een gewone bank- of giropas waar het Maestro- of Cirrus-logo op vermeld staat kunt u Vietnamees geld uit de automaat halen. Houdt u er echter rekening mee dat de pinautomaten in Vietnam nogal eens buiten werking zijn.

De bankbiljetten in Vietnam hebben geen hoge waarde, u loopt dus al gauw met flinke pakken geld rond.

Adressen waar u met een pas met het Maestro- of Cirruslogo terecht kunt:
- Ho Chi Minh City: 11 Me Linh Square (ANZ Bank) & 235 Dong Khoi (HSBC)
- Nha Trang: 17 Quang Trung (VCB)
- Danang: 140 Le Loi (VCB)
- Hoi An: 37 Tran Hung Dao (VCB)
- Hue: 46 Hung Vuong (VCB)
- Hanoi: 14 Le Thai To (ANZ Bank) vlakbij het Hoa Kiem lake

Zakgeld
Persoonlijke uitgaven tijdens uw reis door Vietnam zijn sterk afhankelijk van uw bestedingspatroon. Vooral eten in Vietnam is niet duur. Voor een paar euro kunt u heerlijk en uitgebreid tafelen. Voor uw eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief), facultatieve excursies, kleine souvenirs etc. heeft u ongeveer € 250 per week nodig. Uiteraard is dit bedrag een schatting en is dit gebaseerd op eten in lokale eetgelegenheden, een normale alcoholconsumptie en het kopen van een klein aantal souvenirs.

Fooien
Het is niet gebruikelijk om in lokale eetgelegenheden waar u bv een noodle-soepje nuttigt een fooi achter te laten. In de gewone en duurdere restaurants en hotels is het echter gebruikelijk dat u een fooi achterlaat. Het salaris van personeel in de dienstverlenende sector is vaak ook afgestemd op het ontvangen van fooien. Zo zal men zeer teleurgesteld reageren als u niet wat kleingeld (5-10% van de rekening) achter laat. Ook is het gebruikelijk lokale gidsen en chauffeurs aan het einde van hun diensten te tippen. E.e.a. is natuurlijk afhankelijk hoe tevreden u bent en hoe goed zij hun best hebben gedaan.

Nuttige links
xe.com Vergelijk de koersen van diverse valuta
mastercard.com Zoek MasterCard, Maestro of Cirrus ATM in Vietnam
visa.com Zoek VISA ATM machines in Vietnam

omhoog

Taal

De officiële taal in Vietnam is Vietnamees. Het Vietnamees is een tonale taal, bestaande uit 7 tonen. Voor ons westerlingen is er nauwelijks een touw aan vast te knopen. Gelukkig is het wel mogelijk alle tekens te lezen, in Vietnam wordt namelijk ons eigen alfabet gebruikt. Verder worden er in de verschillende regio’s veel dialecten gesproken en spreken de etnische minderheden ieder hun eigen taal. In de meeste (grotere) plaatsen kunt u redelijk goed met Engels terecht. De oudere Vietnamezen spreken vaak nog wel wat Frans.

Nuttige links
travlang.com Op deze site kunt u voor vertrek naar Vietnam nog wat taaloefeningen doen

omhoog

Tijdsverschil met Vietnam

Tijdens de zomermaanden is het in Vietnam 5 uur later dan in Nederland. In de winter is het tijdsverschil met Nederland 6 uur.

Nuttige links
worldtimeserver.com Check hier het tijdsverschil met Vietnam

omhoog

Post versturen, bellen en internetten in Vietnam

In Vietnam zijn alle moderne communicatiefaciliteiten aanwezig: tegenwoordig vindt u in elk plaatsje wel een internetcafé en in de grotere steden komt u ze overal tegen. Veel hotels beschikken over een computer waarmee u gratis het internet op kunt en veel restaurants bieden tegenwoordig gratis wifi-toegang. Internationaal telefoneren en faxen is nog steeds dure aangelegenheid, vooral als u dit doet vanuit een hotel. Al gauw bent u dan 5 tot 7 US $ kwijt. Vanuit het postkantoor of speciale telefoon- en faxkantoortjes is het iets goedkoper. Mobiel bellen is soms ook mogelijk. U kunt afhankelijk van uw provider met uw GSM vanuit Vietnam bellen naar Nederland. Of dit voor uw abonnement het geval is en wat de gesprekskosten zijn, kunt u op vakantiebellen.com nagaan.
Een brief of ansichtkaarten versturen kan natuurlijk ook, houdt u er rekening mee dat een brief naar Nederland er ongeveer twee weken over doet.

Nuttige links
cybercaptive.com Zoek een internetcafé in Vietnam

omhoog

Gezondheid op reis in Vietnam

Voor landen in Zuidoost Azie worden voorzorgsmaatregelen tegen tyfus, DTP (difterie, tetanus, polio) en hepatitis A geadviseerd. Voor bepaalde regio's worden ook tabletten tegen malaria voorgeschreven. Bescherming dient geboden te worden tegen muggen die ook risico's inhouden voor andere ziekten (knokkelkoorts-dengue, Japanse encefalitis). Voor vragen betreffende de benodigde inentingen voor Vietnam verwijzen we u naar de plaatselijke GGD of naar uw huisarts. Gezien de medische voorschriften regelmatig wijzigen, raden wij u aan ruim een maand voor vertrek een afspraak te maken met de GGD of huisarts.
Andere instellingen die u hierover kunnen voorlichten zijn:

  • AMC Tropenvaccinaties te Amsterdam
    telefoon 020 5663800
  • Havenziekenhuis te Rotterdam
    vaccinatielijn 0900 - 50 34 09 00
  • Tropisch Instituut te Antwerpen
    telefoon 0900 - 101 10

TMreizen raadt u aan om een (kleine) EHBO-kit naar Vietnam mee te nemen met daarin in ieder geval de volgende middelen: uw persoonlijke medicijnen (in originele verpakking, zodat u deze indien nodig ook ter plaatse kunt kopen), paracetamol, zonnebrandcreme of -olie, muggenolie, O.R.S.-tabletten of oploszakjes, een middel tegen diarree zoals Imodium en/of Norit, middel tegen reisziekte zoals Primatour, maandverband/tampons, pleisters, betadine/jodium, verband, setje injectienaalden, een schaartje, een pincet en lenzenvloeistof enz.
EHBO-kits voor op reis zijn bij elke apotheker of goede drogisterij te koop. Let wel goed op de inhoud, deze kan nog al eens verschillen. Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Vietnam. Waar nodig is er een klamboe of airconditioning op de kamer aanwezig.

 

Vraag ook aan uw huisarts of hij/zij u voor uw reis naar Vietnam een breed spectrum anti-bioticum adviseert.

Als u eenmaal in Vietnam bent is het belangrijk om een basishygiëne in acht te nemen. Was meerder malen per dag uw handen. Drink geen water uit de kraan en let op de kwaliteit van het drinkwater (gebotteld water is overal verkrijgbaar). Consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen.

Nuttige links
travelclinic.com Up-to-date info over vaccinaties/inentingen voor Vietnam van het Havenziekenhuis te Rotterdam
lcr.nl Actuele info over gezondheid op reis van het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering
gezondopreis.com Uitgebreide info over gezondheid op reis, plus vaccinatieadressen in Nederland
ggd.nl Website van GGD Nederland

omhoog

Risico's voor reizigers in Vietnam

Neem nooit te veel geld mee op zak maar laat al uw waardevolle spullen zoals geld, paspoorten, vliegtickets, dure sieraden enz. achter in de kluis van het hotel.Indien deze niet aanwezig is, doe kan een aantal kleine coupures om de dag door te komen in uw zak of portemonnee en draag de rest in een ‘moneybelt’ onder uw kleding.
Al is de Vietnamese bevolking in het algemeen zeer betrouwbaar en past stelen niet in de Vietnamese cultuur, laat nooit iets van waarde op uw hotelkamer, schoonmaakpersoneel zou zo in de verleiding kunnen worden gebracht.

Het verkeer in Vietnam, vooral in de grote steden, is behoorlijk chaotisch. Vooral motorrijders rijden vaak roekeloos. Past u dus goed op met oversteken. Overigens dient u dit nooit rennend te doen, men heeft dan geen tijd meer om op uw actie te reageren. Vietnamezen zelf steken langzaam over, waarbij gemotoriseerd verkeer met een bocht om hen heenrijdt. Doet u dit ook! U wordt verder afgeraden om na zonsondergang gebruik te maken van brommer taxi’s en cyclo’s (fietstaxi’s).

Nuttige links
minbuza.nl De laatste reisadviezen voor Nederlanders naar Vietnam van het Ministerie van BuZa
diplomatie.be De laatste reisadviezen voor Belgen naar Vietnam van het Ministerie van BuZa

omhoog

Reis- en annuleringsverzekeringen

Iedereen die met TMreizen naar Vietnam op reis gaat is verplicht zich goed te verzekeren tegen medische kosten, ongevallen en eventuele repatriëring. Ook als uw particuliere- of ziekenfondsverzekering een dekking voor het buitenland heeft, dient u altijd na te gaan of u voor het soort reis dat u gaat maken ook voldoende verzekerd bent. Ter aanvulling op uw ziektekostenverzekering dient u dan ook een geldige reisverzekering te hebben. Let u erop dat indien uw reisgenoten apart van u een annuleringsverzekering hebben afgesloten en een van beide moet de reis onderbreken of annuleren wegens een voorval waar de verzekering dekking voor biedt, de ander de vakantie meestal niet mag annuleren. Informeert u zich goed bij uw verzekeraar of indien u annuleert en uw deel van de reissom vergoed krijgt uw reisgenoot dit eveneens krijgt.

omhoog

Bagage en kleding

Zorg dat u in Vietnam comfortabel kunt reizen, zonder al teveel te hoeven slepen met zware koffers en tassen. Het handigst is een ruime en makkelijk te dragen weekendtas met schouderriem of een rugzak. Voorzie de belangrijkste ritsen zoveel mogelijk van een klein hangslotje, verkrijgbaar bij reis- en sleutelwinkels. Indien u in Vietnam reist met auto en prive-chauffeur is een harde koffer ook mogelijk.
De maximale toegestane bagage in het vliegtuig mag niet meer wegen dan 20 kilo per persoon exclusief handbagage. Vergeet niet wat ruimte (gewicht) over te laten voor souvenirs.

Wij raden u aan het volgende mee te nemen:
- Sokken, ondergoed, shirts/blouses, broeken en/of rokken (niet te bloot)
(in de tropen dragen natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en zijde het prettigst)
- Een (fleece)-trui en windjack (vooral voor het noorden), goede (wandel) schoenen en slippers (in tempels dient u vaak uw schoenen en sokken uit te doen!)
- Een handdoek en zwemkleding
- EHBO-kit
- Een dagrugzakje en een money-belt
- Kopie van uw paspoort, tickets en reisverzekering.
- Zakmes, reiswekker, zaklantaarn, universele stekker, reservebatterijen (bv. voor uw camera)
- Een reservepaar contactlenzen en/of een bril, voor degenen die contactlenzen dragen.

omhoog

Fotograferen en Filmen in Vietnam

Vietnam is een zeer fotogeniek land en voordat u het weet is weer een geheugenkaart vol. Neemt u dus voldoende geheugenkaartjes mee als u naar Vietnam gaat, want er valt enorm veel vast te leggen. Vooral kinderen vinden het leuk gefotografeerd te worden. Ook de meeste volwassenen hebben er geen probleem mee om te poseren. Weest u extra terughoudend bij de bergstammen in het noorden, sommige bergbewoners willen absoluut niet gefotografeerd worden. Voor het poseren voor foto's wordt door hen af en toe geld gevraagd. Vraag wel eerst u een opname mag maken of laat zien wat u van plan bent.

Fototip
U zult er als toerist nooit bij nadenken, maar het is ongepast om met de rug naar een Boeddhabeeld toegekeerd te poseren. Dit wordt door Boeddhisten opgevat als een grove belediging.

omhoog

Electriciteit in Vietnam

Het voltage is overal in Vietnam 220 Volt. Vergeet echter geen universele stekker mee te nemen.

Nuttige links
wereldstopcontacten.nl/ Check hier het voltage en het type stekker voor Vietnam

omhoog

Feestdagen

Belangrijke nationale feestdagen in Vietnam zijn: 1 januari: Nieuwjaar, 3 februari: Feestdag ter herinnering van de stichting van de Vietnamese Communistische Partij in 1930; 30 april: Bevrijding van Saigon in 1976; 1 mei: Dag van de Arbeid; 19 mei: Geboortedag van Ho Chi Minh, 2 september: Onafhankelijkheidsdag. 

De data van een aantal feestdagen in Vietnam zijn gebaseerd op de lunar - of maankalender. Het belangrijkste feest, het Vietnamese Nieuwe Jaar, Tết Nguyên Đán (kortweg: Tet) vind hierom op wisselende data plaats, maar elk jaar ergens tussen medio januari en medio februari. Tet duurt officieel drie dagen. Er worden optochten, drakendansen, vuurwerk en bloemenparades georganiseerd, maar in hoofdzaak is het een familiefeest waar u als buitenstaander niet veel van merkt. Tet is ook de verjaardagdag van elke Vietnamees. Iedereen wordt dan tegelijk een jaartje ouder. 

Let op: Eén week voor tot één week na Tet ligt het openbare leven in heel Vietnam stil en zijn banken, musea en de meeste winkels en restaurants dicht. Hotels, treinen en vluchten zijn rond Tet lastig te reserveren. Omdat vervoer vaak pas kort voor datum door onze agent gereserveerd kan worden, kan het zijn dat er nadat u de reisbescheiden van ons heeft ontvangen er toch nog wijzigingen in uw reis doorgevoerd zullen moeten worden. Onder andere omdat binnenlandse luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema's soms kort voor Tet wijzigen. Houdt u hier rekening mee!

In 2018 vindt Tet van 16 t/m 18 februari plaats

Het mid-herfstfeest, of Tet Trung Thu wordt elk jaar ergens tussen medio september en begin oktober gevierd (op de vijftiende van de achtste maand van de maankalender. Dit is vooral een feest voor kinderen, met cadeautjes, lampions en drakendansen. Overal worden dan 'maancake' verkocht. Het wordt vooral op het platteland gevierd, in de steden is er steeds minder belangstelling voor. 

In 2018 vindt Tet Trung Thu op 24 september plaats

omhoog

Lokale gebruiken in Vietnam

Tijdens een bezoek aan een ver land als Vietnam maakt u kennis met een andere cultuur. Dit betekent dat u te maken krijgt met andere gebruiken en gewoontes dan in Nederland. Het is daarom raadzaam om uw gedrag en kleding daarop aan te passen. De laatste jaren is men in veel plaatsen in Vietnam gewend geraakt aan buitenlandse toeristen met andere kledingsgewoonten, gedragsregels en omgangsvormen. Probeert u zich er altijd van bewust te zijn dat u te gast bent in dit land. Door u zoveel mogelijk aan te passen aan lokale waarden en normen en u discreet op te stellen qua gedrag en kleding (zeker in tempels of op het platteland), zult u zichzelf ook makkelijk kunnen bewegen in Vietnam, zonder dat u de lokale bevolking daarbij in verlegenheid brengt. Een korte broek met een hemdje kan wel aan de Vietnamese stranden, maar in de stad zullen de Vietnamezen u nakijken. Neem daarom altijd iets mee om benen en schouders te bedekken, bijvoorbeeld een wikkelrok en een shirt met lange mouwen.
Bedelen komt in Vietnam relatief weinig voor. Geef kinderen liever niets, zij worden vaak door hun ouders van school gehouden om al bedelend geld te verdienen. Door hen geld te geven wordt dit probleem steeds groter.
De lokale bevolking zelf geeft vaak wel iets (100 tot 1000 Dong) aan invaliden, die vaak moeten bedelen omdat zij niet voor hun eigen inkomsten kunnen zorgen en niemand hebben die hen onderhouden. Indien u onderweg in kleine dorpjes of in de bergen toch iets wilt geven aan de lokale bevolking, denk dan in de eerste plaats aan ( kinder-) kleding, pennen en schriften.
Wilt u iets meer weten over het dagelijks leven in Vietnam, dan is het boekje “te Gast in Vietnam” een aanrader.

omhoog

Eten en drinken in Vietnam

Behalve het ontbijt zijn de meeste maaltijden tijdens onze bouwstenen en rondreizen in Vietnam exclusief de reissom. De lunch wordt tijdens een reisdag vaak onderweg genuttigd, meestal weet de gids wel een restaurant of kunt u dit in overleg met hem/haar bepalen. Soms is er weinig of geen keus.
Tijdens vrije dagen kunt natuurlijk lunchen en dineren in uw hotel, maar het leukst is natuurlijk om uitgebreid kennis te maken met de overheerlijke Vietnamese keuken. Deze kunt u proberen in allerlei soorten restaurants. Van lokale straattentjes (waar veel lokalen zitten, is het eten meestal goed!) tot luxe restaurants en van alles daar tussen in. Veel streken in Vietnam hebben hun eigen specialiteiten en delicatessen. Wat dacht u van garnalen met suikerriet, eend in sinasappelsaus, spicy beefsalad, op verschillende manieren klaargemaakte verse vis, schelp- en schaaldieren en dan niet te vergeten de wereldberoemde Vietnamese loempia’s? En deze lijst kunnen we nog oneindig voor u uitbreiden. Zelfs hondenvlees wordt in Noord Vietnam beschouwd als een delicatesse en wordt in speciale restaurants geserveerd. ’s Ochtends kunt u op straat vaak vers stokbrood bemachtigen, een overblijfsel uit de Franse, koloniale tijd. Verder is er een ruime keuze aan heerlijk tropisch fruit, zoals lychees, mango’s en ananas.
Drink in Vietnam absoluut geen leidingwater. Overal zijn flessen drinkwater te koop. Let er alleen op dat de dop verzegeld is. Thee is altijd veilig te drinken en degenen die van een sterk kopje koffie houden kunnen op bijna elk lokaal terrasje genieten van verse Vietnamese filterkoffie. Frisdranken en bier zijn in Vietnam overal voor weinig geld te koop. Er zijn diverse biersoorten op de markt en in sommige plaatsen wordt lokaal bier gebrouwen; beer Saigon, Huda, Halida enz. Andere alcoholische versnaperingen zijn in Vietnam relatief duur.

omhoog

 

 
Vietnam
Individuele rondreizen
Reizen op maat
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Vrijblijvende aanvraag
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nlvolg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV