Vervoer © Travelmarker Reizen

Vervoer

Internationale vluchten

uithangbord in Cambodja © Travelmarker ReizenIn combinatie met onze rondreizen en bouwstenen kunt u bij ons ook uw internationale vlucht en binnenlandse vluchten boeken. Gebruikt u hiervoor de vrijblijvende aanvraagformulieren van elke bestemming. Losse tickets verkopen wij niet. Indien u enkel een vliegticket wenst te boeken is deze pagina misschien geschikt voor u.

 

 

Bij vrijwel alle luchtvaarttickets (uitgezonderd business-class en de duurdere economy-class tickets) hanteren de meeste luchtvaartmaatschappijen de regel dat het ticket(s) binnen 24 tot 72 uur na reservering gemaakt (geprint) dient te zijn. Het ticket(s) kan en zal pas gemaakt worden na ontvangst van het volledige –voor de gehele opdracht- verschuldigde bedrag. Hiervoor sturen wij u een voorlopige factuur per e-mail. De aanbetaling van 15 % voor het landarrangement dient u pas te betalen bij ontvangst van de factuur, de totale reissom dient uiterlijk 8 weken voor uw vertrek bij ons binnen te zijn.

E-tickets

Tegenwoordig geven luchtvaartmaatschappijen E-tickets (Electronische tickets) in plaats van papieren-tickets af. Als passagier heeft u met een E-Ticket recht op dezelfde voorwaarden en diensten als met een conventioneel papieren ticket. Het E-Ticket bevindt zich in de elektronische database van de luchtvaartmaatschappij. U ontvangt na het boeken slechts een A4’tje met daarop uw reserveringsnummer en het vluchtschema. Het wezenlijke verschil tussen een e-ticket en een regulier ticket, is dat het laatste een waardedocument is. Zou u een conventioneel papieren ticket verliezen, dient u opnieuw een ticket te kopen. Een e-ticket is niets meer dan een bevestigingsnummer. Mocht u de bevestiging verliezen, kunt u van de maatschappij of uw reisbureau een nieuw exemplaar ontvangen. Verder blijft alles in principe gelijk. Zo ontvangt u eenmaal op de luchthaven bij het inchecken uw instapkaart. Met deze kaart krijgt u niet alleen toegang tot het vliegtuig, maar kunt u ook belastingvrij artikelen aanschaffen.

Neem altijd de schriftelijke bevestiging mee van uw e-ticket. Dit is uw bewijs van de boeking mocht er onverhoopt iets mis gaan in de reserveringssystemen. Hoewel bij het inchecken vaak enkel het paspoort getoond dient te worden, kan men bij de gate om het e-ticket vragen en willen douane- en immigratiediensten van een aantal landen het e-ticket zien.

Stoelreserveringen

Nadat u aangegeven heeft dat u een vlucht wenst te boeken, sturen wij u een voorlopige factuur voor uw vliegtickets per e-mail. Hierop geven wij tevens aan of er bij de betreffende luchtvaartmaatschappij al stoelvoorkeuren doorgegeven kunnen worden. Een stoelvoorkeur blijft echter altijd onder voorbehoud, bij het inchecken wordt de definitieve stoelindeling door de luchtvaartmaatschappij bepaald. Het komt echter vrijwel nooit voor dat stoelvoorkeuren niet gehonoreerd worden, in de zeldzame gevallen dat dit gebeurd, wordt dit door het cabinepersoneel gedaan vanwege een uitzonderlijke situatie. Via seatguru kunt u checken wat geschikte plaatsen zijn.

Een stoelvoorkeur als 'bij de nooduitgang' kunnen we vrijwel nooit van tevoren voor u regelen. Deze stoelen worden uitsluitend bij het inchecken toegewezen. Er zijn een zeer klein aantal maatschappijen die een plek bij de nooduitgang wanneer u langer bent dan 1.90 m wel van te voren toewijzen, maar uw reisgenoot zit dan niet automatisch naast u. Het risico dat u met zo'n plaats loopt, is dat deze bij de gate uiteindelijk toch nog toegewezen kan worden aan een langer persoon en dat er dan voor uzelf misschien weinig geschikte keuze overblijft. U kunt dus indien u lang bent beter van tevoren stoelen reserveren en bij het inchecken nagaan wat er voor u en uw partner mogelijk is bij de nooduitgangen.

Online inchecken

Soms is het niet (meer) mogelijk voor bepaalde vluchten bij boeking stoelen te reserveren. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden namelijk tegenwoordig de mogelijkheid om vanaf een bepaalde periode (meestal 48 tot 4 of 2 uur voor uw vertrek) online in te checken, waarbij u tevens zelf kunt aangeven welke zitplaats(en) u wenst. U print uw eigen instapkaart en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de websites van de luchtvaartmaatschappijen:

Air France
Alitalia
American Airlines
Austrian Airlines
BMI
British Airways
Delta Airlines
Emirates
Eva Air
Finnair

Garuda Indonesia
Iberia

KLM
Lufthansa
Malaysia Airlines
Northwest Airlines
SAS
Singapore Airlines
TAP Portugal
Virgin Atlantic

Vlucht via de VS

Indien u via de VS vliegt, en daar dus moet overstappen, bent u verplicht een elektronische reistoestemming aan te vragen.

Bagagevoorwaarden

  • U kunt hier meer lezen over veiligheidsregels voor uw handbagage en de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistoffen
  • In deze lijst vindt u de goederen die u als passagier niet zelf en ook niet als handbagage mee mag nemen.

Voorwaarden

Voor boekingen van internationale vliegtickets gelden de vervoersvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Als u schade ondervindt die ontstaat door het schrappen van vliegdiensten of vertragingen van vliegverkeer kunt u geen aanspraak maken op teruggave van (delen van) de reissom van het landarrangement. U dient eventuele schade te claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Uiteraard zullen wij er dan wel voor zorgen dat uw reis zo goed als mogelijk aansluit op de vertraagde vlucht. U kunt hier meer over lezen in onze voorwaarden. Leest u tevens de bij uw vlucht behorende IATA-voorwaarden (engelstalig)

Vervoer op maat

auto met chauffeur © Travelmarker ReizenAuto met chauffeur (en gids)

In de meeste bestemmingen van TMreizen is zelf rijden geen optie vanwege onleesbare verkeersborden en opschriften en het chaotisch wegverkeer. Het is daar veel slimmer om gebruik te maken van de diensten van een chauffeur die de leuke plekjes langs de route kent. Wij hebben op een aantal bestemmingen individuele rondreizen samengesteld, waarin u de meeste trajecten aflegt met een auto en chauffeur. Op veel bestemmingen kunt u zelf de route, het tempo en de te reserveren hotels bepalen. U kunt gaan en staan waar u wilt. U stopt waar u wilt om foto’s te maken of de benen te strekken.
In vrijwel alle landen maken wij gebruik van airconditioned personenwagens of minibusjes (afhankelijk van de groepsgrootte) met ervaren chauffeurs. Hoewel in sommige landen chauffeurs een aardig mondje engels of frans spreken kunt u hier nooit op rekenen. Desgewenst kunt u ervoor kiezen via TMreizen een gids te laten regelen.

daihatsu teriosMet eigen vervoer

Op een bestemming als Costa Rica kunt u zelf achter het stuur kruipen van diverse 4-wheel-drives om de ruige wildernis te verkennen

 

Lokaal vervoer

lokaal transport © Travelmarker ReizenOm u de sfeer van een land zo goed mogelijk te laten proeven, maakt TMreizen tijdens de meeste rondreizen en bouwstenen naast het prive-vervoer af en toe ook gebruik van lokaal transport zoals boten, treinen en bussen. In combinatie met onze bouwstenen en rondreizen kunnen wij bij onze lokale agenten ook lokale vlieg- en treintickets voor u boeken.

 

 
Vervoer in
Thailand
Laos
Cambodja
Vietnam
IndonesiŽ
Sri Lanka
Nepal
Costa Rica
Nicaragua
Madagaskar

volg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV