Individuele rondreizen naar Nepal © Travelmarker Reizen

Op het 'dak van de wereld'

Bhaktapur © Travelmarker ReizenHet bergachtige Nepal ligt ingeklemd tussen China en India. Het land was lange tijd volledig van de buitenwereld afgesloten. Vanaf de openstelling van haar grenzen in 1951 oefent het een magische aantrekkingskracht uit op bergbeklimmers en reizigers.
Het Himalaya gebergte is de hoogste bergketen ter wereld. Maar liefst acht van 's werelds veertien bergen hoger dan 8000 meter bevinden zich binnen de grenzen van Nepal met als bekroning de Mount Everest, met 8850 meter de hoogste berg op aarde.


Bhaktapur © Travelmarker ReizenOndanks de openstelling ruim een halve eeuw geleden is Nepal nog altijd een middeleeuwse enclave, geÔsoleerd van de rest van de wereld door het machtige Himalayagebergte. Op de pleinen en nauwe steegjes van Bhaktapur, Patan en andere plaatsen in de Kathmanduvallei waant u zich in een ver verleden.

De landschappelijke variŽteit van Nepal is enorm: tussen de hoogste bergen ter wereld liggen groene rijstvelden, schitterende valleien en uitgestrekte bossen gescheiden door woeste rivieren. In combinatie met de golvende heuvels van de 'hill country' en de lager liggende tropische jungle, biedt Nepal een verscheidenheid aan landschappen die vrijwel nergens in de wereld op zo'n relatief klein gebied geŽvenaard wordt.

Bhaktapur © Travelmarker ReizenHet land springt er niet alleen uit door zijn natuurlijke contrasten, ook de religieuze rijkdom en fascinerende ethnische culturen in de valleien van Nepal spreken tot de verbeelding. De Nepalezen zijn erg vriendelijk en laten u graag kennismaken met hun land. Het is deze enorme verscheidenheid aan landschap en cultuur en een uiterst gastvrije bevolking die er voor zorgen dat Nepal zelden ťťn keer wordt bezocht.

Bekijk hier onze rondreizen voor Nepal
 
Nepal
Individuele rondreizen
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Vrijblijvende aanvraag
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nl

volg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV