Individuele rondreizen naar Indonesie © Travelmarker Reizen

Verlenging Surabaya

U kunt uw verblijf in Oost-Java verlengen met een bezoek aan Surabaja:

 

Extra kosten

Verlenging met 1 nacht Surabaya

€90 euro per persoon
U reist vanaf Candi Sukuh naar Surabaya en de volgende dag in de loop van de middag/namiddag naar Malang.

Verlenging met 2 nachten Surabaya

€ 150 euro per persoon
U reist vanaf Candi Sukuh naar Surabaya. Tijdens uw vrije dag in Surabaya heeft u in de stad beschikking over uw privé-vervoer. De dag erop reist u in de loop van de middag/namiddag naar Malang.

Verlenging met 3 nachten Surabaya

€ 195 euro per persoon
U reist vanaf Candi Sukuh naar Surabaya. Tijdens uw vrije dagen in Surabaya heeft u in de stad beschikking over uw privé-vervoer. De dag erop reist u in de loop van de middag/namiddag naar Malang.

In Surabaya overnacht u in hotel Ibis Rajawali

Beschrijving van het traject Candi Sukuh - Surabaya

's Ochtends kunt u desgewenst nog u een schitterende wandeling maken vanaf de Sukuh tempel naar Tawangmangu. Deze heeft weer een andere karakter dan de wandeling van de dag ervoor en voert u langs kleine Midden-Javaanse dorpjes, door prachtige landschappen en via een waterval midden in een bebost parkje. Deze wandeling is eventueel in te korten.
Aansluitend maakt u een schitterende rit naar het bergdorp Sarangan. De steile en bochtige weg naar Sarangan loopt over een 1830 meter hoge pas die de grens tussen Midden- en Oost-Java vormt. Veel verkeer rijdt hier niet. Sarangan is een bergdorp dat aan een kratermeer ligt. Het meer van Sarangan, op de flank van de gunung Lawu, was al in de koloniale periode een geliefd vakantieoord. Tegenwoordig is het vooral bij IndonesiŽrs populair, buitenlandse toeristen komt u hier vrijwel niet tegen.
Op ongeveer 1 uur rijden voor Surabaya kunt u even van de route afwijken en in het plaatsje Trowulan het archeologisch museum Purbakala bezoeken. Dit museum ligt centraal in het Trowulan-tempelcomplex; een complex van vele oude tempels en graven uit de glorietijd van Majapahit die binnen een straal van 10 km rond het museum liggen. U kunt eventueel een van deze tempeltjes bezoeken (kies er een uit aan de hand van foto’s en beschrijving in het museum). In de wijde omgeving van Trowulan komt u nog veel traditionele huizen tegen.
In de namiddag bereikt u Surabaya.

Beschrijving van het traject Surabaya - Malang

Tussen Surabaya en Malang loopt een snelweg die de afstand tussen beide steden tot ongeveer 2,5 uur rijden beperkt. Deze snelweg is echter een niet bijster interessante weg. Als u wat meer tijd heeft, loont het de moeite om met een omweg via Pacet en Batu naar Malang te rijden. De route van Pacet naar Batu is adembenemend mooi en voert over een bergpas tussen twee vulkanen, Gunung Kojor aan de linkerkant en Gunung Arjuna aan de rechterkant. U rijdt dan door de natuurgebieden Arjuno-Lalijiwo en Cangar.

Geeft u op ons vrijblijvende aanvraagformulier in het veld 'Opmerkingen' aan dat u uw reis door Oost-Java wenst te verlengen met Surabaya. Vergeet u niet te vermelden met hoeveel nachten u wenst te verlengen.

Let op: Surabaya is geen toeristische trekpleister. Het is de tweede stad van Java en daarmee erg druk en vooral ook drukkend warm, net als de hoofdstad Jakarta. Surabaya is daarom ook enkel interessant voor reizigers die vanuit het verleden een band met de stad hebben.

vrijblijvende aanvraag

Aanpassingen en uitbreidingen op deze reis

 
IndonesiŽ
Bouwstenen
Individuele rondreizen
Reisaanbod per eiland
Reizen op maat
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Aanvraagformulier
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nlvolg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV