Individuele rondreizen naar Indonesie © Travelmarker Reizen

IndonesiŽ - De beste reistijd voor de Kleine Sunda-eilanden

Het klimaat op de Kleine Sunda-eilanden

Nusa Tenggara, zoals de eilanden ten oosten van Java in het Indonesisch genoemd worden, kent een lange droge periode tussen mei en oktober. Hoe verder u vanaf Bali over de Kleine Sunda-eilanden naar het oosten reist, hoe droger het landschap wordt, alhoewel Flores een groener eiland is dan Sumbawa. Vooral aan het einde van de droge periode (rond eind oktober) kan het er door hete winden vanuit het nabijgelegen Australië bijzonder warm aanvoelen. Ook vanwege het dorre landschap is dit niet de meest aantrekkelijke periode om de Kleine Sunda-eilanden te bezoeken. Temperatuur is echter niet de doorslaggevende reden om de Kleine Sunda-eilanden te bezoeken. De beste reisperiode voor een bezoek aan de Kleine Sunda-eilanden ligt vanwege de regens tussen april en november. Januari en februari zijn de natste maanden op de Kleine Sunda-eilanden. Vooral in deze maanden beperkt de regen zich niet altijd slechts tot een periode van de dag, het kan dan ook best de hele dag regenen. Dit is vanwege landverschuivingen die voor veel oponthoud kunnen zorgen niet de beste periode om de Kleine Sunda-eilanden te bezoeken.

Gemiddelde neerslag en temperatuur op de Kleine Sunda-eilanden

klimaat Kleine Soenda-eilanden

Houdt u bij het bepalen van de voor u meest geschikte reistijd voor uw reis over de Kleine Sunda-eilanden ook rekening met de Ramadan, de indonesische vastenmaand

Beste reistijd voor de overige eilanden in IndonesiŽ

omhoog

 

 
IndonesiŽ
Bouwstenen
Individuele rondreizen
Reisaanbod per eiland
Reizen op maat
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Aanvraagformulier
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nlvolg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV