Reizen naar Costa Rica © Travelmarker Reizen

Costa Rica, land van de eeuwige lente

Costa Rica © Rob & Anita LoosCosta Rica betekent letterlijk de rijke kust. Het kleine Centraal-Amerikaanse land ligt als een smalle strook tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan.
In tegenstelling tot de roerige geschiedenis van haar buren is Costa Rica vrijwel altijd een oase van rust en stabiliteit gebleven. Het is zelfs één van de weinige landen dat geen leger heeft. In dit verband wordt Costa Rica ook wel het Zwitserland van Centraal-Amerika genoemd. Veel omringende landen zijn voornamelijk bezig met overleven; Costa Rica is relatief rijk.

 


Nationaal Park Gandoca-Manzanillo © Travelmarker Reizen Costa Rica wordt vaak het land van de eeuwige lente genoemd. De langgerekte kustgebieden zijn het hele jaar door getooid met een pracht aan planten en bloemen. Tussen de tropische stranden van de oost- en westkust liggen vulkanen, rivieren, regenwouden, nevelwouden en een groen heuvellandschap.

Costa Rica is doordat ruim 20 procent van het land bescherming geniet in de vorm van nationale parken en reservaten dan ook een unieke vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur. De verscheidenheid aan planten- en diersoorten die u in in dit groenste land van Midden-Amerika zult tegenkomen is enorm; teveel om hier op te noemen.


Ossenkar © Travelmarker ReizenEr is genoeg te doen in dit kleine Centraal-Amerikaanse landje. Aan de Pacifische kust vindt u goede surfspots en aan de andere kant, aan de Caribische Zee de mooiste stranden ter wereld met reggae-sferen voor 'mañana mensen'. U kunt tijdens onze bouwstenen en rondreizen vulkanen lava zien spuwen, dieren in hun natuurlijke leefomgeving observeren, duiken in diepblauwe wateren en vooral het Latijns Amerikaanse gevoel van het land opsnuiven.

Een perfecte manier om Costa Rica  te verkennen is met een huurauto. U kunt dan immers zelf uw tempo bepalen en uitgebreide stops maken bij de verschillende bezienswaardigheden en natuurgebieden. Al onze reizen door Costa Rica zijn 'selfdrives', maar we hebben ook een join-in reis waarbij u voor uw vervoer gebruik maakt van een shuttlebus.

 

 
Costa Rica
Bouwstenen
Individuele rondreizen
Reizen op maat
Vervoer
Hotels
Reisinfo
Reizigersfeedback
Vrijblijvende aanvraag
Onze reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. Belt u ons gerust voor een passend advies:
020-4891323
of mail naar info@tmreizen.nl

volg ons op facebook!
Travelmarker Reizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds

© 2019       Travelmarker Reizen BV